Balkan 2015 – Ridderkerk – Nürnberg – Bad Mittendorf

Dag 1 Ridderkerk – Nürnberg (700 KM)

Met regen begonnen maar voor de Duitse grens kon het kappie al open. Deze dag alleen maar snelweg om snel een behoorlijke afstand te overbruggen. Eigenlijk zijn de eerste 2 dagen extra omdat de planning was om met de autoslaaptrein naar Slovenie te gaan. Helaas ging deze trein dit jaar voor het eerst niet zodat we 2 extra reisdagen er voor geplakt hebben. De eerste etappe ging dus naar Nürnberg. Van de reis geen bijzonderheden als alleen asfalt, mooi weer en lekkr opgeschoten. In Nürnberg een eenvoudig hotelletje tegen het oude centrum aan. Aan het eind van de middag aangekomen en ‘s-avonds het centrum bezocht. Gezellig stadje.

Nürnberg

Dag 2. Nürnberg – Bad Mittendorf (Oostenrijk).

Tot Passau autobahn en daarna via Oostenrijkse Bundeswegen. Prima reis, prima weer. 2 uurtjes gestopt aan de Attersee om daar een beetje te zwemmen.

Even ijsje eten

Bad Mittendorf is op zich niet echt een plaats waar je geweest moet zijn, maar om te overnachten en te eten helemaal goed. Morgen verder naar Slovenië.

Na de avondwandeling zag ik wel een plasje bij het linkervoorwiel. Geen idee waar het vandaan kwam. Omdat het al donker was kijken we morgen wel even.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on Facebook
Facebook
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.