Roadtrip Sicilië – Dag 24

Zaterdag 28 september 2019
Savignone Achern (608 Km)

Vandaag verlaten we Italië en maken we nog een tussenstop in Zuid-Duitsland. Een reisdag dus die op zich niet zo interessant was. Bij de Italië-Zwitserlandgrens een bakkie gedaan en meteen het Zwitserland Tol Vignet gekocht. 42 Euri. We hebben onderweg besloten om de Gothardtunnel te ruilen voor de Gothardpass. Dat tunnel rijden is zo ie zo al niet zo m’n ding. Je krijgt er een tunnelvisie van en daarbij is het in een cabrio een behoorlijke t…..herrie door het weerkaatsende geluid.
Was een prima beslissing. De pas was goed te rijden en stukken leuker dan een tunnel. Uiteindelijk kom je op bijna 2100 m hoogte. Onderweg wat foto’s gemaakt.

Behalve de pas kan ik alleen nog noemen dat ik minstens 1 keer geflitst ben. In Zwitserland is het namelijk verboden om gewaarschuwd te worden voor flitsers. TomTom en flitsmeister houden zich dan ook stil. We zien de fanmail van de Zwitserse justitie wel tegemoet.

Rond 17.15 uur waren we in Achern, hotel Sonne Eintracht. Later op de avond toch een Grieks restaurantje gevonden waar we lekker gegeten hebben.

Morgen nog zo’n reisdag. Gaan nog even bij m’n zus in Mannheim langs en dan toch echt het laatste stukkie.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on Facebook
Facebook
0

2 thoughts on “Roadtrip Sicilië – Dag 24

  1. Dit is echt zo’n leuk ouderwets Duits hotels met van die gezellige luiken waar ik altijd Heimweh van krijg..
    Bijna thuis nog een prettige reis en veel plezier bij je zus..

    Gr Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published.