Varen in Overijssel

Eigenlijk hadden we vandaag 8000 km verder in het Caribisch gebied moeten landen, maar Covid – 19, beter bekend als Corona, gooide roet in het eten. Gelukkig hebben we de plannen kunnen verplaatsen naar november. Toch kriebelde het wel een beetje. Ten eerste was het toch al weer dik 4 maanden geleden dat we voor het laatst een tripje hebben gemaakt en ten 2e zit ik al 9 weken thuis te werken. Dus even een weekje wat anders. Varen dus. Kan dat wel dan met alle maatregelen. Zeker wel. Dus wat zoekwerk gedaan en een leuke boot gevonden. De Belone van jachtverhuur De Driesprong in Langelille (Fr). De boot voor een week gehuurd (ma-ma) maar we leveren hem zondagavond weer in.

Rond 15.30 kwamen we bij de driesprong aan en kreeg een beetje het idee dat ze daar ook blij waren weer wat te kunnen verhuren. Ook voor hen is het crisis. Behalve de vaatwasser hadden we het hele huis meegenomen, althans zo leek het bij het inladen. Maar ja, restaurants en terrasjes zijn nergens open dus we moeten ons zelf kunnen bedruipen.

Bij het opbergen bleek dat we wel genoeg bij ons hadden want zo groot de boot was, zo weinig kastjes had het. Nou ja, we zijn maar met z’n tweeën dus komt wel goed.

Een echt vaarplan hebben we deze keer niet. Althans niet voor de eerste dagen. Donderdag willen we in Ossenzijl (overijssel) liggen en dan een rondje Weerribben varen. Maar daarvoor weten we het niet. De verhuur ligt aan het Tjeukermeer dus daar maar gestart.

Over het varen is dan niet zoveel te vertellen behalve dat Heike een meneer in een klein zeilbootje, die dacht van z’n rust te genieten bijna uit z’n boot heeft gevaren. Oeps, sorry, iets te veel snelheid. Die man ligt nog te stuiteren denk ik.

De 1e overnachting was net voorbij Joure in de “Alder Wei” aan een passantensteiger. Geen walstroom maar we hebben in deze boot gewoon 220. Ben benieuwd hoe lang, maar het is er gewoon. Een waterkoker en zelfs een magnetron is aanwezig.

Passantensteiger tussen Joure en het Sneekermeer

19 mei 2020

De dag begon een beetje bewolkt maar dat was als snel over. Temperatuur rond de 20 graden en na ontbijt ging de koers richting Sneek. Heike heeft vandaag alles gedaan en heb er maar meteen een examen van gemaakt. Met vlag en wimpel geslaagd en ik heb haar vandaag bevorderd tot 1e stuurman. Geen brug te smal en aanleggen en wegvaren met volledige rust. Petje af. Alleen kleine bootjes ziet ze nog steeds over het hoofd. Weer 2 jongens in een klein speedbootje volledig in onze golfslag verdwenen. Acht ja, kleinigheidje.

In Sneek een rondje centrum gewandeld en op een bankje wat kibbeling gegeten. Daarna sneek weer verlaten en via Akrum naar Grau gevaren. Nou ja, Grou niet echt gehaald want een leuk plekkie gevonden aan een eilandje voor Grau.

Daar meteen de hengel uitgegooid en de in Sneek gekochte maden eens laten zwemmen. Toch een paar Vorentjes gevangen en een paar hele kleine visjes die ik  nog nooit gezien had.

Daarna in de relaxmodus.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on Facebook
Facebook
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.