Curacao mei 2019

Donderdag 23 mei

Het is al weer bijna 6 maanden geleden dat we op Curacao waren maar dat was maar van korte duur en had meer te maken met de emigratie van Marco dan met vakantie en bovendien was dat maar een weekje. Nu gaan we 10 dagen en gaan we eens kijken hoe hij er bij zit.

Om 14.15 vertrek vanaf Schiphol. Dit keer met de TUI en het ging zowaar nog op tijd ook.

Aankomst op Hato Airport om 18.50 uur. Dan is het eigenlijk 00.50 uur Nederlandse tijd. We waren supersnel door de Immigration. Door Marco opgehaald in zijn steeds fraaier uitziende automobiel. Hapje gegeten bij Avilla Beach Hotel en daarna naar bed. De dag duurt immers 6 uur langer.

Vrijdag 24 mei

09.30 opgehaald door Vos autoverhuur. Marco had de huurauto geregeld maar hij moest zelf vandaag nog wel even werken. Onze huurauto stond ergens bij Jan Thiel.

Met de Witte Kia Picanto eerst boodschappen gedaan bij Vreugdenhil. Daarna op Marco’s strandje gebleven.

Marco’s Palace

Om 16.30 richting Mambo beach bij Chill voor de Happy Hour. Kennis gemaakt met Erna en Joop, Gertrude en Wouter, An, Frenkie, Marije en nog vele anderen. Gezellig

Zaterdag 25 mei

Tour over het eiland naar de Westpunt. Bezoek aan natuurpark Sheta Bocca met het “pistoolschot”. Een rots waar als de golf er in klapt het geluid van een pistoolschot hoorbaar is.

Iets verder bij Playa Grandi een happie gegeten terwijl we een verdwaalde schildpad steeds weer boven zagen komen.

Hierna naar strand “Daaibooi” geweest en beetje snorkelen en zwemmen. Om 16.30 richting Zanzibar bij Jan Thiel voor het wekelijkse strandfeest. Nog wat gedanst .

Zondag 26 mei

Uitgeslapen en om 12.00 uur present bij Strandclub Madeiro. Daar had Marco een brunch gereserveerd.

Lekker gegeten, een soort tapas constructie en geluisterd naar een saxofonist en later naar de dochter van Gertrude, Iris, die best goed blijkt te zingen.

Daarna zijn we naar de Tugboot gereden. Dit is een gezonken bootje dicht bij de kust waar het vol met vis zit. Was inderdaad de moeite waard.

Tugboat

S’avonds thuis wat te eten gemaakt en niet veel meer gedaan. Oh ja, toch wel. We hebben Marco’s hengel uitgeprobeerd op Mambo Beach. Met kaas en brood geprobeerd een vis te verschalken, maar ook al had er een tonijn gebeten dan was de dobber nog niet onder gegaan en de haak was van die afmeting dat je er een gemiddeld cruiseschip mee kan vastleggen. Wel ff lekker uitgewaaid.

Maandag 27 mei

Om 10.00 uur had ik een afspraak met een collega. Rondleiding gehad en wat bijgepraat. Daarna Heike opgepikt en door naar het centrum. Daar met Marco gelunchd en daarna twee rechtzaken bij het Hof bijgewoond.

Gerechtshof

Wel grappig. Misschien later in de week een grotere zaak. Hierna naar Marco’s palace, strand en snorkelen. ‘s-avonds naar de Visserij geweest en daar een hele Tonijn en Gambas gegeten.

Dinsdag 28 mei

Vandaag lekker geluierd op Kokomo Beach. Gewoon lekker relax dus.

De lunch op Kokomo is ook wel bijzonder. Op een gegeven moment zaten we tussen 5 leguanen in te eten. Ze doen niks, maar wachten tot het voedsel op de grond valt. Grappig hoor.

Op de terugweg wat boodschappen gedaan bij Sambil, een behoorlijk groot en nieuw winkelcentrum waar een enorme Carrefour in zit. s-Avonds gegeten bij Limocello op Mambo beach met Joop en Erna en Erna’s moeder. Gezellig stel, gezellige avond en lekker gegeten.

Woensdag 29 mei

09.30 zitting van rechter Gertrude in een mensenhandel zaak. Vijf verdachten in oranje gevangeniskleding, waaronder een politieagent. Duurde best lang maar was zeker leuk om mee te maken. Na het requisitor afgehaakt. Straffen geëist van 2 tot 5 jaar. Daarna weer op ons vaste plekkie bij Marco gelegen. s-avonds gegeten bij Zest nadat we eerst de Kia Picanto weer hadden ingeleverd. 200 € voor 5 dgn incl all risk verzekering. Na het eten nog even het casino binnengewipt. Dat kan hier gewoon op je strandslippers. Half uurtje zitten blackjacken. Samen iets van 85$ winst. Toch leuk.

Donderdag 30 mei

Vroeg op want vandaag vliegen we naar Bonaire. Een vader- en moederdag verrassing van Marco. We vliegen met Divi divi Air, een 2 propellor vliegtuig geschikt voor 8 passagiers.

23 minuten later sta je op Bonaire. We hebben ons laten ophalen door het hotel El Elcante.

Koffers daar neergezet en zijn brachten ons vervolgens naar de scooterverhuur. Daar 3 scooters gehuurd en een groot deel van het eiland overgescooterd.

Ontdek de ezel

Goed idee, wederom van Marco. Drankje gedaan bij Sorrebon en ook wat gezwommen.

Sorrebon

Toen weer terug naar Kralendijk. Gesnorkeld onder de landingsbaan van het vliegveld.

Hierna ingechecked in het hotel. Vanavond gegeten bij Cuba Compagnie in Kralendijk.

Ook in het donker is hier prima te rijden op de scooter.

Vrijdag 31 mei

Vanmorgen ontbeten in La Bonairian. Prima plek aan het water.

Daarna in Kralendijk rondje winkels gedaan. Zo groot is het allemaal niet.

Daarna de boot gehuurd bij Bonaire Boatrental. Van 12.30 tot 17.00 uur de boot.

Gaan snorkelen bij Klein Bonaire, een eilandje vlak voor de kust van Kralendijk. Supermiddag, schitterend koraal en toch weer andere vissen.

Vanavond gegeten bij “Brass Boer”, een aanrader van collega’s van Marco. Fantastische plek om te eten. Ik viel wel op met mn T-shirtje, maar wie boeit dat. Eten op niveau zal ik maar zeggen. Was zeker lekker. Allemaal verschillende hapjes maar de melkkoe was toch wel de topper.

Zaterdag 1 juni

Tot 11.00 uur hebben we de scooters en gisteren hebben we geregeld bij een verhuurder in het centrum dat we voor een schappelijk prijsje tot vertrek vanaf Bonaire, een auto konden huren. Eerst nog even een ontbijtje in het Divi resort waar Marco al had overnacht voor werk. Ook weer een leuk plekkie. Scooters afgetankt (blijken 1 op 30 te rijden) en de auto opgehaald. Kregen we zo’n Isuzu Pickup mee.

Hier hebben we de andere kant van het eiland nog even mee verkend. Leuk tripje.

Daarna nog even strand bij de landingsbaan en om 17.45 weer terug met Divi Divi Air naar Curacao.

Omkleden en nog een drankje gedaan op Zanzibar en Mambo Beach.

Zondag 2 juni

Laatste dag alweer. Vlucht vertrekt pas om 19.45 uur dus we hebben nog even. Beetje strand gelegen en gelunched bij Hemingway.

Marco bracht ons om 17.00 uur naar Hato Airport en TUI vertrok weer op tijd. Om 10.25 Nedrlandse tijd geland en om 12. 00 stond Mario bij CS Rotterdam.

Top dagen gehad. Geeft een goed gevoel nu je zelf ook gezien hebt hoe het Marco daar vergaat.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on Facebook
Facebook
0

1 thought on “Curacao mei 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.