2015 – Balkan – Shkoder (Albanie) – Kotor (Montenegro)

Dag 13 14 en 15 : Shkoder (Albanie) – Kotor (Montenegro)

 


Dinsdagochtend onze tent aan het meer van Shkoder verlaten en aan de terugreis richting Nederland begonnen. Daar gaan we wel nog 2 weken over doen maar het is toch de verkeerde richting op. De grens gaf wat oponthoud. Een uur gestaan in alweer 35 graden. Gewoon file. Wat niet gewoon was, was dat er een bende bedelende zigeuners 1 voor 1 met een baby op hun arm geld kwamen bietsen. Tot op het agressieve af. Tis dat je weet dat 1 grote criminele organisatie is anders zou je er bijna nog medelijden mee krijgen. Toen we eindelijk bij de douane beambte waren trok hij een blikje Heineken open, lachte eens vriendelijk en woof dat we door mochten rijden. Daar sta je dan een uur voor in de hitte.

Via Bar en Budva langs de kust naar Kotor gereden. Onderweg nog wel een uurtje gezwommen in de Adriatische zee.

Ons appartementje ligt aan het meer van Kotor en viel ook zeker weer niet tegen. Grote kamer, groot balkon met uitzicht op zwembad en Baai van Kotor. Wat moet je nog meer.

Fietsen, Nou die zitten er ook bij. ‘s-avonds dus op de fiets naar de oude stad van Kotor en daar ook hapje gegeten. Wat wel een dingetje is, is dat die baai hier en daar stinkt naar beerput. Vreemd genoeg is het plaatselijk.

Gisteren lekkere luie dag. Voornamelijk zwembad en ik heb in Budva een nieuwe fotocamera gekocht. De oude is op de muur van Dubrovnik overleden. Waarschijnlijk door de hitte. ‘s-avonds het plaatsje Perrast bezocht. Een must volgens ieder, maar wij vonden het wel meevallen.


Vandaag een stranddag gedaan in een beach club. Amara Beach. Lekker lui onder een parasolletje op een ligbedje.

Om 17.00 het strand verlaten omdat we nog en natuurpark op het programma hadden staan. Lovcen. Eerst een klim met 25 haarspeldbochten en daarna het park in. Dit klom ook nog eens door naar uiteindelijk 1500 meter. Toen nog een trapje op van 450 treden maar uiteindelijk een geweldig uitzicht op de zonsondergang.

foto van RT Witje.

Morgen laatste dag in Kotor. Waarschijnlijk huren we dan een bootje waar we de baai mee rondvaren.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on facebook
Facebook
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »