2015 – Balkan – Ramsau – Landsberg am Lech

Dag 24: Ramsau – Landsberg am Lech

Vanmorgen Ramsau verlaten om dit keer eens redelijk geografisch horizontaal te reizen. De Deutsche Alpenstraβe. Althans een deel daarvan want in z’n geheel loopt deze route van de Bodensee tot de Königsee. Hier en daar zijn we wel een beetje van de route afgeweken omdat we ook de Tarzelwurm wilden rijden.

foto van RT Witje.

Een colletje. Dat resulteerde wel dat we ook nog een stukje Oostenrijk, Tirol meepikten. Dwars door wintersportgebieden zoals Inzell en Reit im Winkel gereden. We zijn Kufstein tot op 10 Km genaderd. Op de Tarzelwurm een koffiebreak en een wandeling naar wat watervallen.

foto van RT Witje.

Daarna werd de weg redelijk gewoontjes. De planning was even zwemmen in de Schliersee of de Tegernsee. Maar dat hadden meer mensen gedacht. Probleem was dus om de Barchetta even een plekje te geven. Dan rijden we door. Net na Bad Tölz een meertje gevonden en daar een picknick gecombineerd met een lekker afkoeling. Ja dat is nog steeds nodig. Nog steeds 35 graden.

foto van RT Witje.

Echt ongelofelijk. Zijn nu dik 3 weken onderweg en behalve in Zabljak is de temperatuur overdag niet onder de 30 graden geweest. Nog niet met de kap er op gereden dus. En zoals het er naar uit ziet gaat dat ook de laatste 3 dagen niet gebeuren.

Rond 17.00 in hotel Goggl in Landsberg am Lech aangekomen. Midden in het centrum.

Het zwembad lag om 100 meter lopen en besloten daar even wat verkoeling te zoeken.

Schitterend zwembad met een mogelijkheid om ook aan de oever van de Lech je plekje te zoeken. Omdat het kan ook maar even een duik in de Lech genomen. Snel er weer uit omdat de waterval een enorme stroomversnelling veroorzaakt waardoor zwemmen behoorlijk link was.

foto van RT Witje.

foto van RT Witje.
’s-Avonds in het stadje naar het historische gedeelte gelopen en een biertje gedronken op het plaatselijke muziekfeest.

foto van RT Witje.

Toen de band begon te spelen onze krugen snel leegedronken en richting hotel.
Ondanks dat ik al 3 keer had aangegeven dat het internet op de kamer niet werkt, was het nog steeds niet in orde. Het moet het doen zei ze steeds. Nou mooi niet. Alleen in de lobby. Ben ook benieuwd of ik dit bericht geplaatst krijg. Morgen via het Schwarzwald naar de Elzas in Frankrijk.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on facebook
Facebook
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »