2015 – Balkan – Novi Vinodolski – Mauthen (Oostenrijk)

Dag 22 : Novi Vinodolski – Mauthen (Oostenrijk)

Het was de bedoeling om vandaag weer vroeg te vertrekken en dan de laatste stranddag te pakken in Sistiana. Dit ligt net naast Trieste in Italië. De rit ging helemaal prima. Klein stukje snelweg en vervolgens binnendoor via Slovenië Italië binnen gereden. Dwars door Trieste heen en op naar ons onderkomen in Sistiana. Daar aangekomen bleek dat we in the middel of nowhere zaten. Het zag er ook niet zo leuk uit. Hebben we zitten slapen toen we dit boekten. Nou niet helemaal, want we konden het nog kostenloos annuleren. Gelukkig deed de eigenaresse niet open, dus wij weer snel weg. Proberen dan maar een ander verblijf in Sistiana te krijgen. Toen werd de reden waarom we liever alles van te voren boeken weer bevestigd. 3 hotels gehad en of vol of geen airco of te duur. Met 39 graden ben je dat snel zat. Plan B. We zoeken een strand met wifi en zoeken een onderkomen ergens al een stukje op weg voor morgen. Goed idee. Strand snel gevonden.

Tot 18.00 uur daar gebleven en daarna naar Oostenrijk gereden. We zijn geland in het “Bier Hotel”. Nou dat moet goed zijn. Onderweg nog een colletje 1e categorie bedwongen waar het zowaar ineens fris werd. Dat zijn we niet meer gewend. Fris is dan rond de 22 graden. Om 20.00 uur kwamen we in Mauthen aan.

Een gehucht in de Dolomieten. Wel een groot hotel waar het restaurant buiten goed gevuld was. Daar hapje gegeten onder het genot van de klanken van een bandje wat een kroeg verderop een optreden verzorgde.

Na het eten daar nog maar even een kijkje genomen. Leuk bandje, goeie muziek. Grappig is dat ze hier gewoon in Lederhosen rondhuppelen.


De Balkan nu dus verlaten wat toch wel jammer is. Gelukkig hebben we nog wat Kuna’s over dus een hele goeie reden om weer terug te gaan. Zou zo maar volgend jaar kunnen worden.

Morgen gaan we via de Gross Glockner Alpenstrasse naar Ramsau in Duitsland. Als we met de tijd goed uitkomen bezoeken we het Adelaarsnest, het toenmalige vakantie optrekje van Adolf Hitler. 

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on facebook
Facebook
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »