2015 – Balkan – Dag 18 en 19

Dag 18 en 19: Korcula en Korcula – Trogir

Na de lange reisdag van gisteren besloten er een relaxdagje van te maken. Met de zwemtas op naar een baai ergens op het eiland. Pupsnat baai werd het. Een klein baaitje met strandje. Daar de dag doorgebracht. Heerlijk.

‘s-avonds het stadje Korcula bezocht. Korcula stamt uit de 13de eeuw en het verhaal gaat dat Marco Polo er geboren is. Dat merk je dan ook wel als je door de straatjes loopt. En toch is met er niet helemaal zeker van. Hij zou ook in Venetië geboren kunnen zijn. Afijn, lekker gegeten.

Dag 19 – De boot van Korcula naar Split
Vandaag een cruise geboekt naar Split. Nou ja cruise, tis gewoon een veerboot. Onze volgende stop is namelijk Trogir. Een plaatsje op 20 km afstand van Split. Dus spulletjes weer in de Barchetta en naar de ander kant van het eiland, Vela Luca, gereden alwaar de boot om 13.45 uur vertrok. De koppeling gaat trouwens lekker soepel. Ruim 3 uur varen tussen de Kroatische eilandjes door. Heike heeft er niet zoveel van meegekregen want die is al de hele dag niet lekker. Alleen maar slapen.

Jammer, want onze nieuwe locatie is toch ook weer niet onaardig. Iedere keer weer leuk om bij je bestemming aan te komen die je maanden geleden gereserveerd hebt.

Om er te komen hadden we vanaf Split wel iets bijzonders. File. Tot nu toe, behalve bij 2 grensposten, nog geen file gehad, maar nu was het gewoon druk. Nou ja, Hotel Vila Tina ligt aan het water en is prima. Hopen dat Heike morgen beter is. Ik eet wel voor twee dan.

Gelet op de drukte zullen we bezoek aan Split wel schrappen en gewoon relax aan het water.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on facebook
Facebook
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »