Dag 19 – San Diego (Seaworld)

San Diego vandaag maar eigenlijk ****Seaworld*****. Seaworld hadden we in juni al vastgelegd. E-Tickets waren al betaald en we hadden ook een reservering gemaakt voor een Diner met Shamu oftewel dineren tussen de Orca’s. Dus weer niet uitslapen vandaag. Alhoewel er wel een shuttle ging vanaf het hotel hebben we toch besloten om zelf te rijden. Die shuttle reed namelijk maar op een paar tijden en daar moest je vooraf voor inschrijven. Je bent dan te beperkt dus .. met de Dodge. Dit rijdt lekkerder ook trouwens. Geen ontbijt bij deze Days Inn. Gelet op het onvergetelijke ontbijt van de Days Inn in Page treurde daar niemand om. Er zit wel een restaurantje in dit complex waar je wel (betaald) kan ontbijten. Dit gedaan. De spek en eieren met worst en aardappelen beginnen te bevallen. Niet voor Mario. Die houdt het nog steeds bij zijn wafels. Na het ontbijt direct naar Seaworld. Met de plattegrond en het showrooster in de hand hebben we de hele dag het park doorgebanjerd. De enen show was nog mooier en grootser dan de andere. Als ik iedere attractie hier zou benoemen zou het een stuk van superlatieven worden. Ik doe dat dus niet maar laat gewoon een paar plaatjes zien.

Dat was het dagprogramma zo’n beetje in vogelvlucht.
En toen het avondprogramma. Zoals gezegd hadden we een diner gereserveerd. En maar goed ook want dat was vol. En het grappige was ook, dat hoe eerder je had gereserveerd hoe beter je tafel was. Wij hadden in juni gereserveerd en we hadden tafel 6. Een koord scheidde ons van het plekje waar Shamu later met z’n grote bakkes op zou schuiven. Geweldig. Het eten was een buffet en niet echt bijzonder maar dat boeide niemand. Het plekje om zo tussen de Orca’s te eten is uniek.

Na het eten hebben we de drie avondshows ook gevolgd en ons helemaal sufgelachen bij de zeehondenshow. De avondfoto’s zijn niet geweldig geworden. Jammer.

Na de shows was er om 21.50 uur vuurwerk en toen dit afgelopen was ben ik met Mario nog even in de achtbaan gegaan. Een soort combinatie tussen een rollercoaster en een Splash. Daar kwamen we dus allebei drijfnat uit. Marco ging trouwens niet mee omdat het hem net daarvoor in zijn rug geschoten was. Samengevat was Seaworld weer een hoogtepunt van de reis door het westen. Een geweldige dag. Toen we het hotel weer binnen kwamen konden ze nog net hun benen binnenboord trekken.Morgen gaan we naar Santa Monica Boulevard. Het hotel California in Los Angeles. Maar eerst gaan we nog even langs een Outlet Center. Je weet wel voor wie.

Als ze in Amerika zeggen dat je nat kunt worden, dan wordt je ook nat. Al bij de eerste atractie een soort Piranha kwamen we drijf nat eruit. Niet als in de Efteling als je pech heb wordt je nat, nee hier ga je gewoon met z’n allen onder de douche ( waterfall). Marco heeft dan ook heel de dag met kletsnatte voeten gelopen. Ja en Orcas blijft een verhaal apart. Wat een prachtige beesten zijn dat. Mario leek tijdens het avondeten echt kontakt met hem te hebben en hij wordt nu Orca trainer maar naar de lichtshow s’avonds wilde hij toch weer voor het “Buehnelicht ” zorgen.

Al met al een dag om nooit te vergeten. Mario is het zelfs gelukt om een dolfijn te aaien, dat geluk heeft niet iedereen.

De kleine man was blij en wij ook. Je bent hier heel dicht bij de dieren en dat is wel een belevenis apart.
Deel onze verhalen met je vrienden...Share on facebook
Facebook
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »