Vaarvakantie op de Lot


Vanwege gebrekkig internet tijdens dit bootavontuur geen verhalen en foto’s over ons vaaravontuur op de Lot per dag. Maar nu we weer thuis zijn toch nog even een impressie van deze succesvolle week. Niet in de laatste plaats heeft het weer daar een grote rol in gespeeld. Zelfs temperaturen van bijna 30 graden.

Het kan dus wel in oktober op net iets meer dan 1000 km rijden. We hebben wel weer echt tot het laatste moment gewacht met boeken. Scheelt ook nog eens in prijs maar vooral heb je een klein beetje een inschatting van de weersomstandigheden. Het was echt varen in een schitterende omgeving op een kronkelrivier die op sommige plaatsen niet echt al te diep was. De basis was in Douelle. Zaterdagochtend rond een uur of 4 vertrokken. Fietsen achterop en barbequetje mee. Inchecken verliep helemaal soepel en nadat we de boot hadden volgeladen kregen we vaarinstructie. Hebben wij natuurlijk niet meer nodig maar misschien kunnen we die man nog wat leren. Haha. Nadat ik de boot weer feilloos achteruit had ingeparkeerd kregen we nog een uitleg hoe we de sluizen moesten bedienen. Hmmm, oke, dus dat gaan we doen deze vakantie. Sluisdeuren open en dicht draaien en dan ook nog eens de schutten op en neer te draaien.
Het plan gemaakt om zaterdag gewoon te blijven liggen en in Cahors boodschappen te doen in zo’n E-Leclerc, je weet wel zo’n mega supermarkt. Voorraad voor de hele week ingeslagen en terug op de boot de eerste vis gevangen. Een brasem van een kleine 50 cm. Mario was de gelukkige. Hij noemt het geen geluk maar fingerspitzengefühl.

Cahors

Op zondag zijn we dus in oostelijke richting gaan varen. Eigenlijk letterlijk tot we niet meer verder konden. Het werd namelijk steeds ondieper maar dat was al gezegd bij de instructie. Onderweg wel veel leuke dorpjes, al dan niet per fiets, bezocht.

In totaal 34 sluizen gehad die allemaal met de hand bediend moesten worden. En die handen waren gewoon van onszelf. Dus echt lui zijn we er niet van geworden. De hengeltjes hebben we ook regelmatig uitgegooid en de forellen eindigden uiteindelijk op de barbeque. Kortom een prima weekje en zeker een aanrader voor als je eens met een boot de rivier op wilt.

Wat eten we vanavond
Forelletje dus
BBQ-tje erbij
Captain Mario

Even een touwtje uit de schroef halen

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on Facebook
Facebook
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.