IJmuiden – Edinburg

De naarjaarsweek. Waar gaan we naartoe? Het weer speelt zoals gewoonlijk wel een rol in de plannen. Schotland was toch al een tijdje een wens maar nog niet van gekomen. Nu ook tot het laatste moment gewacht tot de vooruitzichten het wel enigszins redelijk voorspelden. In eerste instantie ook nog een boot gehuurd, o.a. op het meer van Loch Ness, voor 3 dagen maar omdat het windkracht 5 a 6 zou worden dit maar gecanceld. Op 16 oktober op het gemakkie naar IJmuiden gereden om vanaf daar de oversteek naar Newcastle te maken. Deze nachtboot vertrekt om 17.00 uur en dan ben je om 10.00 uur ‘s-morgens in Newcastle. Prima overtocht gehad.

In Newcastle aan land en even wennen aan het links rijden. Valt eigenlijk best mee als je maar blijft opletten. Besloten om niet de Motorway te pakken maar om binnendoor via een Engelse kustroute naar Schotland te rijden. Een paar wandelstops gemaakt voordat we op bestemming waren.

Onze eerste stop is Edinburgh is in een B&B met de naam “Crioch Guest House”. Net even buiten het centrum maar het centrum was uitstekend met de bus te bereiken. Die stopt echt voor de deur.

‘s-avonds en ook de volgende dag in Edinburgh doorgebracht. Uiteraard een bezoek aan het Edinburgh Castle met een audio tour. Ook Calton Hill naar boven gewandeld met een mooie view over de stad. Princess Street voor het shopping gedeelte en natuurlijk een paar Schotse Pubs bezocht. Al twee dagen in Schotland en het regent niet.

Calton Hill
Road to the Castle
Castle of Edinburgh

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on Facebook
Facebook
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.