Dubai Cruise – Dag 1 en 2 (Dubai)

The Horizon

Toch lekker, als het in Nederland vriest weer even de zon opzoeken. Dit keer naar het Midden Oosten. Stond zeker nog op het lijstje en als je die kant op wil moet je zeker niet in Juli gaan. Temperaturen van 50 graden zijn dan meer gewoon dan uitzondering. 25 graden zijn de vooruitzichten voor de komende week en daar doen we het voor.

Wat gaan we doen dan. Wel vrijdag 8 februari, gisteren dus, zijn we vanuit Amsterdam vertrokken met Emerates Airlines. Helaas niet met een A380 maar met een Boeing 777-300. Ook goed. Vlucht was prima en rond 21.30 (Dubai tijd) waren we in ons hotel. Hotel Signature 1. Nog even een snacky om de hoek en een biertje in de hotelbar. Daar ga je ook geen gewoonte van maken. Biertje en een Mojito – 26 Euri. We dachten dat die Arabieren van de olie zo rijk zijn, maar dat is van het bier. Ara-BIER. Nu snap ik het.

Vanmorgen ontbijt in het hotel en om 09.00 uur werden we door de bus opgehaald. We hadden namelijk vooraf de “Modern Dubai” excursie geboekt. Een tour van bijna 5 uur langs de highlights van de stad. Eerste stop was de Burj Khalief. Het hoogste gebouw van de wereld. 828 meter hoog. Met de lift in 10 seconden naar verdieping 124 en daar op het platform een rondje om de toren gelopen. Best hoog (425 m). Schitterend uitzicht over Dubai.

Vanaf 425 m hoogte

Voor en na de toren door de Dubai Mall. een enorm winkelcentrum. Tja winkels zijn winkels toch??

Verder nog wat fotomomenten bij de Burj Al Arab, het enige 7 sterren hotel ter wereld. Om daarin te komen moet je een reservering hebben om bv een drankje te doen of om te lunchen. Tis wel vanaf 150 euro p.p. Denk niet dat we dat gaan doen.

Burj el Arab

Vervolgens langs hotel Atlantis en de Marina van Dubai. Op zich leuk om te zien, maar ook hotel Atlantis had ik graag even binnen gegaan maar hier stopte de bus niet eens.

Hotel Atlantis
Dubai Marina

Hierna was de tour finito en gingen we naar de cruise terminal. In tegenstelling tot Santa Domingo verliep hier alles gesmeerd. Kwestie van 20 minuten en we stonden op de boot. 1 Koffer stond er ook al meteen en de ander bleek inbeslaggenomen. Waarom nu weer. Vorig jaar was het een stekkerblok en nu……. jawel het reisstrijkijzer van oma kwam dit keer niet door de jury. De discussie maar niet aangegaan. We krijgen het aan het eind weer terug en in de tussentijd loop ik wel met een gekreukeld hemd. Whahaha.


De kamer was weer prima alleen geen raam. Buitenhut behoorde niet meer tot de opties.

De cabin. nr. 5012

Na het eten met twee andere Nederlandse stellen (Ad & Ellen en Jan & Annemiek) een taxi gepakt om naar de Fontijn show bij de Burj Khalief te gaan. Dat was wel een succes. Net toen we de taxi uitstapten eerst een licht show van bijna een kilometer hoog. Heel de Burj Khalief op muziek verlicht. Super.

Burj Khaliefa Light show
Fountain show

Daarna een wandeling rond de waterpartijen gemaakt. Gezellig sfeer hier en schitterende verlichting. Dubai by Night is zeker een aanrader.

Rond middernacht weer terug op de boot en tot 01.00 uur in de casinobar gebleven en nog maar een drankje genomen.

Morgen zijn we nog de hele dag in Dubai. We zijn alleen van plan om morgenochtend de Souk te bezoeken. Een Arabische bazar.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on Facebook
Facebook
0

3 thoughts on “Dubai Cruise – Dag 1 en 2 (Dubai)

  1. Blijft een bijzondere omgeving/ervaring met al die pracht, praal (maar ook uitersten) en drang om in alles beter, hoger en luxer te willen zijn. Levert in ieder geval mega coole foto’s op – die Khalifa ??????? – en hitte gegarandeerd. Foto’s van binnen vd Burj al Arab lever ik jullie wel en koop niet teveel goud, leer of sjaals in de souk. Stoicijns doorlopen doet soms wonderen ??. Enjoy ??

  2. En wij maar zuinig doen met energie. Wat wij in een jaar als nederland besparen, verbruiken ze daar in een week met lichtshows. Wel mooi; dat dan weer wel?

Leave a Reply

Your email address will not be published.