Dag 0: Voorbereiding Zuid – Afrika

South Africa here we come !!

Eigenlijk was het eerst de bedoeling om in september door Canada met een camper te toeren maar omdat Heike in die periode geen vakantie kon krijgen hebben we het lijstje met andere wensen weer tevoorschijn gehaald. Zuid-Afrika stond daar behoorlijk bovenaan dus begon een oriëntatie periode zoals gebruikelijk. Informeren bij vrienden en collega’s die er al zijn geweest. Hierdoor zijn we eigenlijk nog enthousiaster geraakt en zijn we eens gaan kijken voor tickets. Dan is het ook wel handig als je ongeveer weet wat je daar wil gaan doen en welke route je wilt gaan rijden. We hebben wel getwijfeld of we Johannesburg heen en weer zouden doen en dat we rondom het Kruger park onze vakantie houden of dat we wat meer kilometers zouden maken en Kaapstad als eindpunt zouden nemen. Het laatste is uiteindelijk het uitgangspunt geworden. Wel wat extra kilometers, maar als je er dan toch bent kan je het maar beter meepikken. Dan blijven we toch wat langer. Afijn, de route gaat er dan ongeveer zo uit zien.

De Route

24 februari 2017 – Tickets gekocht

Eerst maar eens kijken of we goedkope tickets kunnen krijgen. Natuurlijk is KLM en een directe vlucht het meest ideale maar dan kom je op bijna 1000 euro per ticket. ff kijken of dat goedkoper kan en dat we niet 2 keer zo lang onderweg zijn. De tickets uiteindelijk gevonden bij Britisch Airways. 2 tickets voor de prijs van 1112 euri. En dan heen naar Johannesburg en terug vanaf Kaapstad. Het geheel vind plaats tussen 24 oktober en 20 november 2017.

We hebben er zin in!!


28 februari 2017 – Rentalcars.com

Al een paar avonden bezig geweest met zoeken naar aanbiedingen voor huurauto’s. Het loont echt de moeite om maatschappijen maar ook tussenpersonen met elkaar te vergelijken. Uiteindelijk bleek Rentalcars.com de goedkoopste te zijn. Grappig was dat ik 2 dagen eerder al alles had ingevuld (zelfs telefoonnummer) en werd ik gebeld of ze ergens mee konden helpen. Gevraagd of ze prijs nog wat konden bijstellen. Na 2 keer heen en weer mailen ging er nog 50 euro vanaf. Afijn het is een Toyota Avanza geworden. Een SUV die we gekozen hebben omdat je dan toch wat hoger zit. In die periode zou het gras wat hoger kunnen zijn en misschien maken we tegenover de olifanten nu meer indruk. Nu dit geregeld is kunnen we ons verder concentreren op onderkomens en activiteiten.

Car Group: Toyota Avanza or similar
Supplier: Budget

Pick-up details:
Country: South Africa
City: Johannesburg
Location: Johannesburg Airport
Date: 25 Oct 2017 09:00

Drop-off details:
Location: Cape Town Airport
Date: 20 Nov 2017 20:00

Total Cost: £821.07
Flight number: N/A
Requested extras: Damage Excess Refund – – Full Protection 1
Special Requests: N/A

Omdat iemand in de kennissenkring opperde dat het als je links moet rijden best wel makkelijk is om een automaat te huren hebben we eind september het contract omgezet naar een andere maatschappij. Europcar. Wel dezelfde auto, tientje meer maar wel automaat.

Nu de tickets en de auto geregeld is kan het boeken van de huisjes beginnen. Zoals gebruikelijk hebben we best wel wat tijd besteed aan “Booking.com” en we denken best wel weer wat leuke hutjes gevonden te hebben. 2 onderkomens hebben we geboekt via SanParks. Dat is de organisatie die alles in de natuurreservaten zoals Krugerpark en Hluhweluwe verzorgt. Hieronder onze eerste stopplaats in Pretoria.

Foreighners Friend Guest House

22 oktober 2017

Nog 2 dagen en we gaan op reis. Malariatabletten in de koffer want een gedeelte van onze reis is malariagebied in deze tijd. Wifi hebben we bijna overal maar toch via Vodacom voor 35 euro een Zuid-Afrikaans simkaartje gekocht met 5 GB aan 4G internet. Koffers gepakt en we zijn er helemaal klaar voor. We zullen regelmatig een update posten en comments zijn altijd welkom.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on Facebook
Facebook
0

6 thoughts on “Dag 0: Voorbereiding Zuid – Afrika

 1. Hallo Rob en Heike , Wat een onderneming , maar daar kijk ik eigenlijk niet van op. Jullie zijn geknipt om een eigen reisbureau te beginnen.
  Over 2 dagen zijn jullie al onderweg ,en ik weet zeker dat het weer een geslaagde reis gaat worden. Ik wens jullie heel veel reisgenot en zal zeker jullie verslagen gaan volgen.
  Groetjes, Ron en Henny

  1
 2. Hallo Rob en Heike .
  Wat een onderneming, maar daar kijk ik niet van op. Jullie zijn geknipt om een reisbureau te beginnen. Ik weet zeker dat dit avontuur zal slagen, en ik ga jullie verslagen zeker volgen. Heel veel plezier samen en kom weer gezond terug.
  Groetjes, Ron & Henny.

  1
 3. Heyy Rob & Heike,
  Hele fijne vakantie …jullie gaan de reis maken die ik een tijdje geleden samengesteld heb voor onze bucketlist… ik ga dus met heel veel interesse met jullie ‘meereizen’.
  Geniet van al het moois!
  Grz Benny & Anja

  1

Leave a Reply

Your email address will not be published.