Dag 0 – Voorbereiding Roadtrip West Canada 2018

Na de topvakantie van vorig jaar in Zuid-Afrika leek het moeilijk iets te bedenken wat dat zou kunnen evenaren. We kunnen natuurlijk nog een keer terug gaan. Er is nog zat te zien. Ja, doen we zeker maar er staan nog zoveel andere leuke dingen op ons lijstje. Canada is er 1 van. Laten we ons daar maar eens in gaan verdiepen dan. En als je het dan over verdiepen hebt, dan heb je het zeker over Heike.

Nu we een paar dagen voor vertrek zijn kan ik wel zeggen dat vooral Heike de nodige tijd er weer ingestoken heeft. Durf wel te stellen dat ze meer vragen kan beantwoorden dan de gemiddelde Canada-reisspecialist op een reisbureau. Maar anyway, wat is er tot nu toe zoal gedaan.

In januari zijn de tickets gekocht. Weer bij Britisch Airways. Dat is vorig jaar prima bevallen. Tussenstopje in Londen en zo ook op de terugweg. Van Londen naar Vancouver vliegen we wel met een vliegtuig van Finair. Dat is nieuw dus. Tickets gekocht via GATE1 aanbieder. Kleine 1200 euro. Omdat we dit jaar niet op Mario z’n verjaardag op vakantie wilde zijn vertrekken we net daarna. Donderdag 30 augustus dus. Wat nog wel een puntje van discussie was, was of we Vancouver – Vancouver zouden boeken of heen naar Calgary en terug vanaf Vancouver. Keus gemaakt voor het eerste maar tot op vandaag nog steeds niet zeker of dat wel de juiste keuze was. Heeft allebei z’n voor en nadelen.

En dan verder. Camper of Auto met hotels. Deze keuze valt ook een beetje samen met de vorige. Camper ervaring hebben we niet en om er wat van te kunnen vinden moet je het eigenlijk een keer gedaan hebben. Een goeie reden om voor een camper te kiezen. Er zijn er nog wel een paar hoor. Als je echt in de parken wilt overnachten kom je niet om een camper heen en als je de prijzen van hotels in de buurt van die parken ziet schrik je je rot.

Goed, de keuze voor de camper is gemaakt, maar dan nog wat voor camper en bij welke aanbieder. Hier en daar wat offertes opgevraagd en uiteindelijk met WTC in zee gegaan. WTC is een tussenpersoon die voor jou de camper boekt bij welke kampergigant dan ook. Lastig kiezen. De ene camper is de andere niet en wat zit er wel of niet in de prijs. Appels met peren vergelijken lijkt het wel. Uiteindelijk gekozen voor een C-Medium camper van Four Seasons. Camper natuurlijk weer veel te groot voor met z’n tweetjes, maar….wel een vast bed achterin. Dat was een eis dus ja, dan kom je niet veel kleiner.

C-Medium

Zo, vlucht, vervoer en slaapplaatsen zijn geregeld en wat nu. Wat gaan we er allemaal doen. Keuzes maken. Ga ik hier niet allemaal vertellen want dan blijft er niks meer te schrijven over. Wat wel heel veel geholpen heeft bij het maken van de keuzes is Facebook en dan wel het Canada Reis Forum. Een forum waar hele nuttige informatie van medereizigers is te vinden. Als het gaat om mooie overnachtingsplekjes, things to do, fietsverhuur, telefoonkaarten enz enz.

Verder handig bij je planning is een app voor op de ipad : Wiki Camps Canada. Heel handig voor plannen van je route, je to do things op die route enz. Het kaartje hieronder is het gevolg van op datum je locaties invoeren.

Hier zie je meteen wat voor rondje we ongeveer gaan rijden. Het is een rondje wat de meeste reizigers kiezen. Er zit van alles in. De eerste anderhalve week is gepland. Campings zijn gereserveerd en de 2e helft hebben we wel ideeën maar niets vastgelegd. We zien wel. Ook nieuw voor ons want normaal is de route en slaapplaatsen van voor tot achter geregeld. Kijken hoe dit bevalt. Als we een beetje geluk hebben zitten we af en toe midden in de wildlife van Canada, dus alle soorten beren, walvissen en Orca’s gaan we wellicht ook tegenkomen.

Ook spannend is de situatie rond de bosbranden. Het brand namelijk behoorlijk in British Columbia. We houden het nauwlettend in de gaten en hopen op een beetje regen voordat we komen.

Zoals gezegd, donderdag 30 augustus gaat het van start en ik zal proberen de avonturen weer aan deze site toe te voegen. Zal niet iedere dag gebeuren omdat we niet overal internet zullen hebben.

Onze plannen en vorderingen zijn ook te volgen via wikicamps.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on Facebook
Facebook
0

10 thoughts on “Dag 0 – Voorbereiding Roadtrip West Canada 2018

 1. Goeie voorbereiding en het verhaal geeft een goed idee van het avontuur wat jullie gaan beleven. Vooral heel veel plezier. Voor ons was het een waanzinnige belevenis.
  Groetjes, Jan en Joke

 2. Hele fijne vakantie Witjes! Ik kijk uit naar de verhalen en ga uiteraard mijn uiterste best doen om weer een fles wijn in de wacht te slepen!

 3. De link werkte nu wel, Rob. Wij wensen jullie een fantastische ervaring toe en gaan jullie verslagen met veel interesse lezen. Aad en Annie

 4. Beste Wereldreisigers ,

  Het zwerverspaar gaat weer op pad , dat gaan wij zeker weer volgen . En ook nog met een camper , dus dat wordt intressant. Het wordt nu zo,n programma van Max ” we zijn er bijna ” , maar dan anders. Wij wensen jullie een mooie reis toe , zonder apen en beren op de weg . Heel veel plezier , ik kijk uit naar de reportage . Ron en henny

 5. Hallo Heike und Rob
  Die Vorbereitung das ist natürlich unsere deutsche Gründlichkeit…iets wat ons altijd zal achtervolgen qua opmerkingen..??en dat is geen grapje.. want zoals je weet “Duitsers maken geen grapjes”?
  Ik wens jullie een goede vlucht en heel veel plezier!

  Gr Andrea

 6. Na zo een verhaal al bij dag 0 ben ik benieuwd naar de rest van de verhalen.
  Goede reis en veel plezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.