Corfu 2017

29 augustus, de 20ste verjaardag van Mario, vertrokken vanaf Schiphol naar het Griekse eiland Corfu. Het begon lekker met een vertraging van ruim 2 uur dus heb je lekker 5 uur de tijd om Schiphol te verkennen. Nou ja, beter dan met een kapot vliegtuig toch de lucht in gaan. Reisje van 2 uur en 25 minuten dus dat valt dan weer mee. Toch ben je wel de hele dag onderweg. ‘s-avonds om 20.00 uur in appartement in Barbati aangekomen. Barbati ligt aan de oostkust van Corfu en Albanië kan je hiervandaan aanzwemmen. Ons huisje, genaamd “Orpeus”, is de bovenste van 2 verdiepingen en is behoorlijk ruim. Aparte slaapkamer en een onwijs groot balkon. Maakt allemaal niet zo heel veel uit want we zullen er voornamelijk slapen. Helaas is de wifi waardeloos dus vandaar dat dit bericht pas de laatste dag komt. De wifi bij het zwembad is namelijk wel prima, Na een mixed grilletje en een kijkje op het strand (in het donker) de dag afgesloten.

Appartement Orpheus

De 2e dag niet zo heel veel bewogen. Afwisselend in zee en in het zwembad gelegen. Temperatuur schommelt rond de 30 graden en wolken zijn er nauwelijks. Hier kunnen we het wel ff uithouden. Om 13.00 uur hadden we een meeting met onze hostess van Kras, Karla. Via haar een auto geboekt voor dag 4, 5 en 6 (157 €). Auto wordt bij het appartement gebracht en gehaald. Leker makkelijk dus. Ook maar meteen een boot geboekt voor dag 3. ‘s-avonds een ander restaurantje gezocht in Barbati maar niet echt gevonden. Barbati is niet zo heel groot en je merkt dat het hoogseizoen al redelijk voorbij is. Dus zelfde restaurant maar weer. Op aanraden van Heike iets heel lekkers geprobeerd. Spijttttttt!!! Gestoofde lam. Kan best lekker zijn, maar deze niet. Helaas.

Dag 3 om 09.30 present bij de bootverhuur, 3 minuten lopen van het appartement. Bootje met een 30 PK motor en een zonnescherm. Tot 17.00 uur de kust noordwaarts afgevaren en in diverse baaitjes een duik genomen. In 1 baai ook aangelegd en ijsje op terrasje gegeten. Relaxed dagje.

Dag 4. Om 09.30 uur stond de autoverhuur voor de deur en na een paar handtekeningen met zwemtassen tripje over het eiland aangevangen. Tis een rode Hyundai I10 geworden. Eerst een ontbijtje in de dorpskern van Douidakis

en daarna een klim naar hoogste punt van het eiland, Pandokrator.

Bovenaan op 906 meter een bakkie gedaan en vervolgens via allerlei binnenwegen helemaal naar het noorden een strand gevonden waar we de zonsondergang zouden afwachten. Tijd genoeg want we waren daar omstreeks 13.30 aan en zon gaat ergens om 20.15 uur onder. Heel klein strandje met een strandtentje waar de mevrouw als je wat besteld via de portofoon de plaatselijke snackbar opdracht gaf om het te bezorgen. Niet duur en erg grappig. Heel de dag geen wolk gezien tot, je raadt het al, het moment dat de zon in de zee zou zakken. Ja hoor, 1 wolk en die lag precies daar waar de zon te water ging. Jammer hoor, maar toch een prachtige dag daar.

Spulletjes gepakt en onderweg naar Barbati tussenstop gemaakt in Kassiopi. Kassiopi is een toeristisch plaatsje waar we een stevige wandeling hebben gemaakt voordat we aan tafel gingen.

Dag 5. Vandaag een strandje aan de westkust bezocht. Glifada. ‘s-avonds de hoofdstad Kerkyra bezocht. Erg leuk stadje met straatjes vol met winkels, terrasjes en restaurantjes. Ook nog even geweest in het Fortress waar een concert ter ere van George Theodorakis werd opgevoerd. Je weet wel, die van Zorba’s Dance. Tickets waren net te duur om het even te proberen. Lekker gegeten bij een gewild grieks restaurantje waar de ober de pensioengerechtigde leeftijd al lang voorbij was.

Dag 6. Vandaag staat het noorwestelijk deel op het programma. De hostess had immers gezegd dat het zuiden van het eiland niet zo interessant was. Een aantal hi-lights bezocht, waaronder het “canal d’amour”, de kliffen en uiteindelijk beland op een strand in Arrilas.

Na een stranddag via een uitkijkpunt in Lakones naar Paleokastritsa gereden. Daar gegeten en daarna de oversteek naar de oostkust gemaakt. Nog een rondje in een toeristisch stadje en de dag was weer om.

Dag 7. Vandaag dus. Laatste dag blijven we bij het zwembad/zee en als er niets geks meer gebeurt houdt het verhaal over Corfu hier op. We kijken terug op een heerlijk relaxte vakantie. Algemene indruk over Corfu is dat het een prachtig land is (het noorden dan want de rest hebben we niet gezien), het weer kon niet beter. Prijzen vielen wat tegen. dit ligt voor een groot deel aan de opgeschroefde belastingdruk voor de Grieken. Het BTW tarief ligt voor bijna alles op 24 %. Morgen vliegen we terug.

Deel onze verhalen met je vrienden...Share on Facebook
Facebook
0

1 thought on “Corfu 2017

  1. Hoi Rob en Heike
    Weer een heel mooi reisverslag! Wat bekende plaatsen waar wij ook geweest zijn..Glafida, Paleokastritsa en Arrilas, Kerkyra…en dat zwembad tussen de rotsen.. daar zijn wij ook geweest! Wij delen jullie mening dat het een prachtig eiland is met heel veel mooie plekken waar je op de bergen ergens lekker op een terrasje in de zon van het uitzicht geniet !!

    Groetjes Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published.